Alle 27-vuotiaiden Nuorten Kokkien suomenmestaruudesta kilpaillaan Oulussa lauantaina 21. tammikuuta

12.1.2017

Kilpailussa on mukana seitsemän finalistia, jotka ovat selvittäneet paikkansa finaaliin alueellisten karsintojen perusteella eri puolilta Suomea. Kilpailun voittaja edustaa Suomea Nuorten Kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka järjesteteään syksyllä Australiassa.


Kilpailussa valmistetaan neljän hengen menu hänelle osoitetusta ruokakorista, jonka sisältö julkaistaan 30 minuuttia ennen kilpailusuorituksen alkua. Ruokakoriin on nimetty pakolliset raaka-aineet jokaiselle ruokalajille ja niitä tulee käyttää kilpailin itsensä laatiman menun mukaisesti.  

Kilpailun kesto on yhteensä 3 tuntia 30 minuuttia, jonka aikana kilpailijat valmistavat kolmen ruokalajin menun neljälle hengelle. Ensimmäinen, eli alkuruoka, tulee tarjota tuomareille 3 tunnin kuluessa kilpailun alkamisesta. Voittaja ratkaistaan menukokonaiseeden makupisteiden sekä teknisen suorituksen perusteella. 

Kilpailun tarkoituksena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Lisäksi kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Kisa on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön järjestämä.

Kansainvälisissä kilpailuissa Suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti.  Arto Rastas voitti vuonna 2005 ja Lasse Koistinen neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2009. Laura Virolainen sijoittui hopeasijalle vuonna 2015. Nuorten Kokkien maailmanmestaruudesta on kisattu vuodesta 1977 lähtien.

Vuoden Nuori Kokki-finalistit:
Tero Österman, Ravintola Kappeli, Helsinki
Essi Jokela, Tallink SIlja, Turku
Teemu Ovaska, Hotelli Ilves, Tampere
Jussi Piiroinen, Dining 26, Tampere
Otso Hellevuo, Ravintola Musta, Lammas Kuopio
Sanna Rahkonen, Lapland Hotels, Oulu
Oona Lyly, Uusi Seurahuone, Oulu

Nuorten kokkien SM-kilpailut järjestetään Oulussa 21.1.2017 Oulun seudun ammattiopistossa (Myllytulin Pikisaaren yksikkö, Isokatu 1). Voittajan julkistus ja palkintojenjako järjestetään kilpailupäivän iltana kello 19.00 Hotelli Lasaretissa (Kasarmintie 13). Palkintojenjaon yhteydessä tarjoillaan juhlaillallinen. 

Lue lisää kilpailusta