Pääkaupunkiseudun kilpiravintolat
HELSINKI
Brasserie Alexanderplats
Brasserie Alexanderplats on korkeatasoinen ravintola, jossa voi nauttia sesonkien parhaista raaka-aineista valmistettuja selkeitä, elegantteja ja ajattomia klassikkoannoksia. Ravintolan esikuvia ovat ikoniset eurooppalaiset ravintolat, kuten Tukholman Sturehof ja Lontoon St. James. Alexanderplatsin ravintolasalin korkeat ikkunat avautuvat Esplanadin puistoon ja historiallisen Bensowin talon suihkulähdepihalle. Pöydissä on valkoiset liinat. Lämpiminä vuodenaikoina käytössä on suuri ulkoterassi.
Kartta
Helsingin Pörssiklubi (tilausravintola)
Helsingin Pörssiklubin ravintola palvelee klubin jäseniä ja heidän vieraitaan. Tilat eivät ole avoinna yleisölle.
Hotel Kämp peilisali (tilausravintola)
Hotel Kämpin peilisali on legendaarinen juhlatila hotellin toisessa kerroksessa. Palatsimaisella loisto tarjoaa hienot puitteet juhlille ja tapahtumille. Yli 100-vuotisen historiansa aikana Peilisali on toiminut maamme ylellisimpien ja merkittävimpien juhlien näyttämönä.
Kartta
KULTÁ Kitchen & Bar, Lapland Hotels Bulevardi
Olemme raaka-aineidemme suhteen mahdollisimman omavaraisia. Tiedämme tarkasti, mistä kaikki annoksissa käytettävä on peräisin. Arvostamme pohjoisen juuriamme siinä määrin, että olemme tuoneet mukanamme pohjoisesta maailman puhtaimmat raaka-aineet, kuten riistan, poron, sienet, jäkälät ja koivunlehdet. Elämme sesongeista.
Viinilistamme on harkitusti rakennettu ruokafilosofiamme ympärille -nautiskelua unohtamatta. Cocktailimme ammentavat inspiraationsa pohjoisen luonnosta ja sen sesongeista.
Olemme ylpeästi omanlaisiamme. Osaava ja intohimoisesti ruokaan ja juomaan suhtautuva henkilökuntamme haluaa tuoda vieraillemme elämyksen, joka on enemmän kuin osiensa summa. Palvelussamme korostuvat ensiluokkaisuus, rentous ja vieraanvaraisuus. Sielumme on Lapissa – jossa kiireettömät kohtaamiset ihmisten kesken luovat merkityksiä ja tarjoavat elämyksiä. Haluamme sen näkyvän myös meillä.
Lappi Ravintola
Lappi Ravintola on ensimmäinen lappihenkinen ravintola Helsingin keskustassa. Ruoka valmistetaan kotimaisista, puhtaista ja tuoreista raaka-aineista. Lappilainen ruoka ja sivustus luovat ravintolaan ainutlaatuisen tunnelman, joka on kokemisen arvoinen. Ravintolan viinilista on suppea, mutta huolellisesti valittu ja hinnoiteltu ystävällisesti. Lappi Ravintolan Kelonkolo on pieni ja miellyttävä baari, jossa voi nauttia esimerkiksi lasillisen viiniä.
Ravintola Kappeli
Ravintola Kappeli on toiminut avaamisestaan 1867 alkaen kaupungin kohtaus- ja tapaamispaikkana. Ravintolarakennuksen kaunis ja arvokas olemus sekä moderni keittiö ovat valmiina myös tämän päivän asiakkaille. Ravintola tarjoaa perinteistä ruokaa parhaista raaka-aineista valmistettuna. Tarjolla on uusia makuja ja suosittuja klassikoita. Ruokalistalla on panostettu luonnonmukaisesti tuotettuihin raaka-aineisiin ja lähiruokaan. Luomuhärkää Ahvenanmaalta sekä Haugesundin silli ja saaristolaisleipä ovat hyviä esimerkkejä ruoan alkuperän merkityksestä hyvän maun taustalla. Talon viineiksi on valittu italialaiset puna- ja valkoviinit.
Ravintola Kulosaaren Casino (tilausravintola)
Kulosaaren Casino on vuodesta 1915 toiminnassa ollut perinteinen ja tasokas juhlatila ja tilausravintola Helsingin kauneimmassa merimaisemassa. Ravintola on tunnettu hyvästä ruuastaan ja ainutlaatuisesta tunnelmastaan. Ravintola on myös kaupungin suosituimpia juhlapaikkoja suurille ja pienille seurueille.
Ravintola Lehtovaara
Lehtovaara on yksi Helsingin tunnetuimmista klassikkoravintoloista. Ravintolan juuret ulottuvat vuoteen 1940, jolloin Lehtovaara muutti Viipurista Helsinkiin talvisodan evakuoinnin takia. Siitä lähtien on ravintola toiminut nykyisellä paikallaan Taka-Töölössä, Sibeliuspuiston kulmalla. Ravintolassa on miellyttävä helsinkiläinen ilmapiiri ja makuhermoja hemmottelevat ruuat ja lämmin sekä asiakasta arvostavasta palvelu. Viinikellarissa on kattava valikoima edustavia huippuviinejä ja mielenkiintoisia erikoisuuksia.
Ravintola Muru
Vuonna 2010 perustettu Ravintola Muru on kirinyt vuosien aikana Helsingin bistroklassikoksi. Muru tunnetaan hyvästä ruuasta, loistavista viineistä sekä tinkimättömästä intohimosta asiakaspalvelua kohtaan. Murun filosofia on yksinkertainen eli valitaan paras saatavilla oleva raaka-aine, valmistetaan se suorasukaisesti ja viiniä kunnioittaen. Ravintolan suosituin kokonaisuus on neljän ruokalajin Päivän menu, jossa korostuu sesonginmukaisuus. Muru on palkittu viiniravintola ja saanut Wine Spectatorin Best of Award of Excellence -tunnustuksen jo kolmena vuonna peräjälkeen.
Ravintola NJK
Helsingin Valkosaaren vuonna 1900 rakennettu huvilaravintola NJK on kesäkauden suosittu juhlapaikka sekä rapu- ja illallisravintola. Ravintolan eteläverannalta on näkymät Etelärantaan, Kauppatorille sekä vierasvenesatamaan. Tunnelmallinen merimiljöö takaa unohtumattoman illallisen.
Ravintola OR Hotelli Tornissa
Ravintola OR on moderni brasserie, jossa elämä ja luonnon parhaat antimet loistavat koko kirjossaan. Tekijöiden intohimo näkyy taidokkaasti tarjotuissa annoksissa. Valikoimasta löytyy houkuttelevia annoksia niin suuriin nautintoihin kuin pieneen herkutteluun. Annoksissa puhuttelevat puhtaat maut ja huolella työstetyt makuyhdistelmät. OR:n keittiö luottaa huippulaadukkaisiin raaka-aineisiin. Yllätyksellisyys piilee taiten suunnitelluissa yksityiskohdissa.
Ravintolan helmi on raw bar, jota vastaavaa ei löydy muualta kaupungista. Ostereilla, raikkailla kala- ja kasvisannoksilla tai mehevällä tartarpihvillä voi herkutella pikkunälkään tai ennen pääruokaa. Makeat houkutukset sopivat jälkiruuaksi tai kruunaamaan iltapäivän kahvihetken.
Ravintola Pörssi (tilausravintola)
Restaurant Pörssi on hienostunut tilausravintola, jossa voi järjestää satojen vieraiden juhlavia banketteja ja pienimuotoisempia tilaisuuksia. Ravintolan keskeinen sijainti Helsingissä, korkeatasoinen keittiö ja hienostunut tyyli tekevät siitä ainutlaatuisen tapahtumapaikan.
Ravintola Robusto
Robusto on vuonna 2023 perustettu à la carte -ravintola, joka sijaitsee Helsingin Punavuoressa.
Robusto tarjoilee juurevia, ajattomia ja aitoja makuja, joissa yhdistyy kauden parhaat raakaaineet
ja klassisen gastronomian perinteet. Yhdessä ravintolan perustajien, huippukokkien Kari "Kape" Aihisen ja Olli Kolun johdolla, Robusto tarjoaa elämyksiä, jotka perustuvat rehellisiin ja suoraviivaisiin makuihin.
Olemme ylpeitä siitä, että käytämme vain parhaita raaka-aineita, joista monet ovat paikallisesti hankittuja ja tarkoin valittuja. Sesonkiajattelu ohjaa ruokalistamme vaihtelua, ja pyrimme aina tuomaan esiin parhaat maut niin lounaalla kuin illallisella. Viinilistamme on huolellisesti suunniteltu tukemaan ruokafilosofiaamme, ja baari tarjoilee sesonkien
inspiroimia cocktaileja. Palvelumme nojaa lämpimään vieraanvaraisuuteen ja rentoon, mutta ensiluokkaiseen
asiakaspalveluun. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme kokemuksen, joka on enemmän kuin pelkkä ateria – se on harmoniaa, jossa ruoasta, juomasta ja hyvästä seurasta nautitaan
kiireettömästi.
Kartta
Ravintola Savoy
Helsingin Esplanadin puiston laidalla sijaitseva ravintola Savoy on palvellut asiakkaita jo yli 80 vuoden ajan. Savoyn ruoka on suomalais-ranskalaista, pienin venäläisin vivahtein. Nykyisin Savoyn keittiötä ja salia johtaa Helena Puolakka, joka on yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista. Hänen aikanaan Savoyta on kunnostettu ja uudistettu kunnianhimoisesti ja visiona on historian ja nykyhetken yhteensovittaminen. Savoyta on viety hienostuneempaan, kevyempään ja naisellisempaan suuntaan, esimerkkinä klassikkoannos vorschmackin rinnalle kehitetty kevyempi vorschmack-pelmenit borsch-liemessä, joka 2020-luvun Savoyn klassikko.
Ravintola Sipuli (tilausravintola)
Vanhaan satamamakasiinissa sijaitseva Ravintola Sipuli on monipuolinen tilausravintolakokonaisuus. Sipuli on yksi Helsingin suosituimmista yritystapahtumien ja yksityistilaisuuksien tapahtumapaikoista.
PORVOO
Haikon Kartano
Hotelli Haikon Kartano on palkittu ja monipuolinen kartano-, kylpylä- ja kokoushotelli, joka sijaitsee kauniin kartanopuiston keskellä meren rannalla. Kartanon ravintolasaleissa on tsaarinajan tunnelmaa ja kauniita kattauksia, antiikkia ja perinteitä.
Haikon Kartanon ruokafilosofia perustuu skandinaaviseen keittiöön, ja suomalaisiin raaka-aineisiin. Kestävän kehityksen mukainen ja lähiruoan käyttäminen on keittiön peruspilareita. Sesonginmukaiset raaka-aineet, riista ja paikallisten kalastajien pyytämä kala muodostavat pohjan herkullisille menuille. Haikon viinitiimin valitsemat hyvät viinit täydentävät nautinnon.
TUUSULA
Krapihovi
Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Ravintolan päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi. Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä ja huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan mukaan aito suomalainen ja käsin valmistettu kattaus.