Karjalan ja Kymen alueen kilpiravintolat
IMATRA
Ravintola Buttenhoff
Ravintola Buttenhoff on palvelullut asiakkaitaan vuodesta 1936 alkaen, jolloin se aloitti toimintansa leipomo-kahvila. Nykyisin ruokalistalla on sesonkiruokia ja perinteisiä makuja, kuten blinjeä ja herkullista kalakeittoa. Ravintola sijaitsee Imatran keskustan kävelykadulla, Imatrankosken ja Valtiolähellä läheisyydessä.
JOENSUU
Local Bistro
Ravintola Local Bistro perustettiin vuonna 2015
Yritysmuoto ja omistajat: Joensuun Keittäjät Oy
Pasariravintolat Oy, emoyhtiö. Ari-Pekka Jeskanen ja Pasi Holopainen
Marko Turunen, Risto Mikkola
”Alusta asti oli selkeää, että tehdään jotakin erilaista mitä Joensuussa ei oltu koettu aikaisemmin; tuoda kaupunkiin erilainen ruokakulttuuri ja ruokalistalla ollaan edelläkävijöitä kaupungissa.”
Otetaan karjalaiseen ruokaan vähän modernimpi ote.
Ruokalistan perustana ovat tuoreet lähialueen raaka-aineet ja vahvat maut.
Palvelussa paikallista vieraanvaraisuutta ja iloista ja persoonallista ilmettä.
KOTKA
Ravintola Wanha Fiskari
Wanha Fiskari sijaitsee Kotkan saarella meren ja Sapokan vierassataman tuntumassa. Ravintola suosii lähialueen raaka-aineita, jotka tulevat paikallisilta kalastajilta, luomutiloilta sekä vastuullisilta tuottajilta. Ravintolan erikoisuus ovat laadukkaat kalaruoat.
KOUVOLA
Ravintola Huvilla
À la carte – listaltamme löytyy annoksia moneen makuun. Tututusta listaamme alla olevasta linkistä ja tule herkuttelemaan. Listalta löytyy paljon annoksia myös pieneen nälkään ja jaettavaksi.
Maistuisiko lasillinen hyvää viiniä, kuohuvaa tai samppanjaa? Meillä on laaja valikoima toinen toistaan parempia viinejä. Nauti lasillinen ja herkuttele samalla keittiömestarimme valmistamista herkuista.
LAPPEENRANTA
Ravintola Wolkoff
Wolkoffin Ravintola toimii 160 vuotta vanhassa paakarin talossa keskellä Lappeenrantaa kävelykadun varrella ja Wolkoffin talomuseon vieressä. Ruokien valmistuksessa käytetään laadukkaita kausituotteita. Ruoka-ainekset haetaan mahdollisimman usein pieniltä lähituottajilta. Wolkoffin menussa on inspiraatioita skandinaavisista ja kansainvälisistä kettiöistä. Kaikki annokset valmistetaan huolellisesti paikan päällä. Kesäisin takapiha on runsas yrittipuutarha, jossa on käden ulottuvilla tuoreita yrttejä parhaimmillaan. Ruoan lisäksi tarjolla on kattava ja laadukas juomavalikoima.
PUUMALA
Ravintola Koskivahti
Kodikasta kartanotunnelmaa ravintola Koskivahdissa
Sahanlahden päärakennuksen ravintola Koskivahdissa hemmottelet makuhermojasi kokkiemme itse valmistamilla lounailla sekä illallisilla – Suomen kauneimmissa terassimaisemissa. Kartanomainen rakennus on alkujaan ollut Sahan johtajan virka-asunto ja kirjailija Elsa Heporaudan synnyinkoti. Kodikas, mutta arvokas tila sopii erinomaisesti myös juhlien viettoon aina 120 hengen tilaisuuksiin saakka. Aurinkoisella terassilla on lisäksi tilaa noin 100 hengelle. Koskivahdissa on myös pieni kabinetti, joka soveltuu alle 20 hengen yksityisempiin kohtaamisiin.